Vår blogg

Skänk en underbar jul i form av ett presenkort!

Under julen får vi på Giving People väldigt många ansökningar om hjälp från barnfamiljer i Sverige som lever i barnfattigdom och stort utanförskap. Trots att vi bara är i mitten av oktober kommer det in massor av ansökningar varje dag och mer kommer det komma ju närmare jul vi kommer.

I vårt arbete mot barnfattigdom möter vi vuxna i stor sorg över att de inte kan ge sina barn en jul som alla andra barn får. Vi möter barn som är medvetna om att de lever i utanförskap och som oroar sig över vad de säga att de fått i julklapp när de kommer tillbaka till skolan för de vet redan nu att deras vuxna inte har möjlighet att ge dem något. Vi möter vuxna som ligger sömnlösa för deras barns listor till tomten är önskningar som de vet att de aldrig kan uppfylla. Hur förklarar man för ett litet barn att inte tomten kom med det som barnet önskar sig?

Julen för oss som arbetar på Giving People handlar om barnen. Därför får man alltid uppge barnens önskelista när man ber oss om julhjälp, eller posta oss barnens önskelista.

Vi vill ge barnen precis det som de önskar sig till jul, vi vill att de ska känna sig speciella, vi vill att de ska känna att tomten kom med just det som de önskade sig. Vi vill att de äldre barnen ska kunna öppna julklappar som de vet att deras föräldrar har köpt och vi vill att föräldrarna ska kunna känna stolthet under julen.

Julen för oss handlar om att ge hopp och glädje till alla barn! Att leva i ekonomiskt utsatthet och utanförskap ger svåra konsekvenser för både barn och vuxna och ju mer delaktiga vi kan få dem att känna sig desto bättre har vi lyckats i vårt uppdrag.

Med ett presentkort kan en förälder själv välja julklapp och känna den glädjen som infinner sig när man kunnat uppfylla sitt barns önskan.

Vill du stötta en barnfamilj?

Sänd ditt presentkort till:

Giving People
Box 224
46224 Vänersborg

Vi tar emot alla sorters presentkort! Matbutiker, webbshoppar och fysiska butiker!

Tack för att du gör skillnad!

Giving Peoples foto.

Farsdag!

Söndagen den 12 November är det Fars dag!

Har din pappa ett hjärta som klappar lite extra för utsatta barn? I vår gåvoshop finner du Farsdag presenterna till den fina pappan i ditt liv.

Intäkterna går oavkortat till att stötta ekonomiskt och social utsatta barn i Sverige!

Giving Peoples foto.

Vill ni skänka julklappar i Malmö?

S:T Petri Kyrka i Malmö kommer i jul att ha en insamling av julklappar till förmån för Giving People. Alla julklappar som lämnas till kyrkan kommer Giving People att dela ut i Malmö med omnejd.

Insamlingen börjar den 26 november och håller på till den 20 december.

Vill ni skänka en julklapp? Märk julklappen med ålder och kön så vet vi vem vi ska ge dem till. Tänk på att vi vill att julklapparna ska vara nya, vi tar inte emot begagnade julklappar under julen, vi vill att alla barn ska få något nytt och känna sig speciella på julafton.

Tusen tack på förhand!

Adress till S:T Petri Kyrka: Göran Olsgatan 4, 211 22 Malmö
Kyrkans öppettider är 10.00 – 18.00 varje dag.

http://svenskakyrkanmalmo.se/st-petri-kyrka/

Giving Peoples foto.

Anmäl dig till vår mediabank!

Nu söker vi dig givare eller sökande som kan tänka dig ingå i vår mediabank! Inför julen får vi ofta förfrågningar från Tv, tidningar och radio som önskar intervjua människor som antingen sökt hjälp eller varit med och hjälpt barnfamiljer. Din berättelse och dina erfarenheter är ovärderliga för oss i kampen mot ekonomisk och social utsatthet bland barn i Sverige.

Att anmäla sig till mediabanken betyder att vi kan komma att kontakta dig vid behov men du kan givetvis tacka nej om det just då inte känns som det passar.

På jul önskar jag….

Alla barns önskningar ser olika ut men vad vi vet är att alla barn har något dom önskar sig. Tillsammans kan vi uppfylla barns julönskningar och kämpa för att alla barn får en underbar jul.

Det kanske känns tidigt men hos oss är tomteverkstaden redan i full gång! Swisha en julklapp och gör skillnad för utsatta barn i Sverige.
Märk ditt swish med JULKLAPP och sänd till: 123 137 65 24

Eller besök vår gåvoshop där du kan skänka en julklapp mot betalning med kort eller swish 

http://www.givingpeople.se/produkt/ge-bort-en-julklapp/

Giving Peoples foto.

Giving People Senior

Psssst….nu är vi igång med ärenden även i Giving People Senior! Vill du göra skillnad för en pensionerad kvinna i behov av skor och matkasse så besök oss idag på Facebook 

Giving People Seniors foto.

Bli julgivare

Under 2016 hjälpte vi tillsammans över 2200 familjer att fira jul! I år gör vi det igen 

Anmäl dig som julgivare via länken så kontaktar vi dig om vi hittar en lämplig familj att matcha er med. Som julgivare väljer du själv hur mycket du vill hjälpa till med och om du vill möta ”din” familj eller hjälpa till med presentkort till familjen.

Tack för att du gör skillnad för utsatta barn.

Giving Peoples foto.

AVSLUTADE ÄRENDEN

17555 Lingbo
17604 Laxå
17621 Domsjö
17674 Örnsköldsvik
 
Tack alla ni som har hjälpt och kommer att hjälpa familjen. Ni som har fått kontaktuppgifter till familjen, er hjälp är inräknad.
 
Stort tack!
 
Stöd Giving People, skänk ett bidrag via Swish 123 137 65 24.
Giving Peoples foto.

Var med och bidra!

Just nu pågår vår kampanj för att förse barn med regnkläder och gummistövlar!

Hjälp oss hjälpa de små och stora barn som behöver det mest.

Swisha ”Regn” till: 123 137 65 24

Tack för att just du gör skillnad!

Giving Peoples foto.

Förse barn med regnkläder och gummistövlar!

Nu startar vi höstens kampanj för att förse barn med regnkläder och gummistövlar! När vädret slår om är de dags för många att uppdatera barnens ytterkläder för att kunna hantera utelek i skola och förskola. Tyvärr har långt ifrån alla barnfamiljer möjligheten att förse barnen med det som behövs. Idag swishar vi 20 kr för att kunna hjälpa de mest utsatta barnen.

Hjälp oss hjälpa de små och stora barn som behöver det mest.

Swisha ”Regn” till: 123 137 65 24

Tack för att just du gör skillnad!

Giving Peoples foto.

AVSLUTADE ÄRENDEN

17374 HELSINGBORG
17411 MALMÖ
14710 LIDKÖPING
17480 GÖTEBORG
17412 HUDDINGE

Tack alla ni som har hjälpt och kommer att hjälpa familjen. Ni som har fått kontaktuppgifter till familjen, er hjälp är inräknad.

Stort tack! 

Stöd Giving People, skänk ett bidrag via Swish 123 137 65 24.

Giving Peoples foto.

Snart påbörjar vi vårt jularbete!

Inför julen söker vi 6 st eldsjälar som vill jobba ideellt hemifrån med att ”para ihop” våra familjer som behöver hjälp att fira jul med våra julgivare. Vi söker dig som brinner för att hjälpa barn och har ganska gott om tid över för att göra det. Arbetet kommer ske mellan oktober till ungefär mitten av december och kräver ingen avancerad utbildning. Det som krävs förutom inställningen att alla barn förtjänar en fin jul är god datavana. Både vi och barnen behöver dig, förra året fick över 2250 familjer hjälp och räknar med minst lika många i år.

Tveka inte på att skicka några rader om dig själv och förtydliga gärna uppskattningsvis hur mycket tid du tror du skulle kunna avvara.

Vi ser fram emot att höra från just dig.
Skicka ett mail med ämnesrad ”Julhjälte” till

jobb@givingpeople.se.

Giving Peoples foto.

Svenska Turistföreningens initiativ Höstlövet!

Vi vill tipsa om Svenska Turistföreningens initiativ Höstlövet!

Ett initiativ som gör det möjligt för barnfamiljer, som inte kunde resa under sommarlovet, att uppleva ett härligt höstlov någonstans i Sverige.

Läs mer och ansök här (ansökan stänger om 10 dagar):https://www.svenskaturistforeningen.se/hostlovet-ansokan

Bildresultat för svenskaturistforeningen

Vill du förändra barns liv?

”När jag var barn tog jag aldrig med kompisar hem från skolan. Min mamma hade sällan råd med middagsmat och fanns det något att äta alls efter skolan var det oftast gröt eller smörgås. Mamma gjorde så gott hon kunde, det förstår jag ju idag när jag själv är mamma men som jag skämdes över att alltid hitta på ursäkter. Lycka var att bli hembjuden till en klasskompis och få sitta vid dukat bord och få köttbullar och potatis. Jag har valt att bli månadsgivare för jag vill inte att något barn (eller förälder) ska behöva känna som jag gjorde. Jag och min man har tre barn själva och jag känner djup tacksamhet över att mina barn alltid kunnat bjuda hem kamrater som vi med stor glädje kan bjuda på middag”

Vill du också ge en matkasse varje månad? Din hjälp förändrar barns liv ?

http://www.givingpeople.se/produkt/manadsgava/

Vårt vuxen armband

Med vårt armband tar du inte bara ställning mot utsatthet bland barn i Sverige. Dessutom går hela förtjänsten direkt till att stötta barn med kläder, blöjor och matkasse. Gör skillnad du också.

http://www.givingpeople.se/produkt/armband-vuxen/

Giving Peoples foto.