Vår blogg

Bli en insamlare till förmån för att alla barn ska få ett påskägg!

Du som privatperson eller företag kan nu enkelt skapa din egen insamling och peppa dina vänner att göra skillnad för de mest utsatta barnen. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Klicka på Insamlingar i högermenyn så kan du inom några minuter vara igång med din egen påskinsamling.

Giving Peoples foto.

Vi tycker alla barn ska få påskägg!

Förra året runt påsk ställde vi frågan till er hur ni ser på påskfirande och påskägg till barn. Inte så förvånande visade det sig att alla barn (och även vuxna barn) älskar att få ett påskägg.

Vi hoppas att tillsammans med er kunna hjälpa utsatta barn till att få ett påskägg och att få känna sig lite speciella. Att få något som bara är deras och något att berätta om när skolan börjar. För barnen är det oftast det allra viktigaste att få känna sig som “alla andra”.

Du kan swisha valfritt belopp märkt med ordet PÅSK till:

Swish: 123 137 65 24
Bankgiro: 516-8851

Mellan 20/3-29/3 går all försäljning av våra lördagsmyspaket till påskägg. I vår gåvobutik kan därför skänka påskägg till 2 barn genom att köpa vårt paket för 100 kronor:

https://www.givingpeople.se/produkt/lordagsmys/

Låt oss hjälpa alla barn till få känna sig sedda och speciella!

Giving Peoples foto.

En glad påsk för alla barn!

Vi på Giving People älskar att få ge barn det där lilla extra som betyder så mycket. Därför smygstartar vi idag vår insamling för att alla barn ska få påskägg.

När du swischar 50 kr eller valfritt belopp till 123 137 65 24 så ger vi motsvarande belopp till att köpa ett påskägg.

Tillsammans gör vi stor skillnad med små medel.

Du kan även besöka vår givmilda gåvobutik för att skänka lördagsmys, just nu går alla lördagsmys intäkter till just påskägg.

https://www.givingpeople.se/produkt/lordagsmys/

Tack för att ni finns.

Giving Peoples foto.

Trevlig helg!

Vi önskar alla våra givare och familjer en trevlig helg! <3

 

Ge bort ett underklädespaket

Under mars månad fokuserar vi på att motverka mobbning och social utsatthet. Inte sällan börjar utanförskapet i skolans omklädningsrum och många barn undviker skolgymnastiken helt. Under mars månad går intäkterna från försäljningen av utvalda produkter därför direkt till att stötta barn och ungdomar med nya underkläder.

https://www.givingpeople.se/p…/ge-bort-ett-underkladespaket/

Du kan även swisha ditt bidrag märkt med “underkläder” till: 123 137 65 24

Tillsammans gör vi skillnad för de mest utsatta barnen! Tack för att ni finns.

Giving Peoples foto.

Vi önskar en extramormor och morfar

Då och då får vi mail till oss där man inte söker hjälp akut med mat eller kläder till sina barn. Istället handlar dessa mail om den ensamhet många upplever när man har barn och saknar släkt och ett nätverk omkring sig. När varje högtid firas med det uteblivna stojet av vänner och släkt runt bordet. När man känner sig ensam och önskar att det fanns fler vuxna i ens närhet som stöttade och gav barnen kärlek och omtanke.

Vi fick nyligen ett sådant mail från en mamma i Uppsala. Förutom mamma består familjen av en pojke på 12 år och en flicka som fyller 9 år nu i mars månad. Mamman skriver:

”Vi önskar en extramormor och morfar. Någon som vill lära känna oss och stötta med äldres klokhet. Pyssla, läsa böcker, laga middag ihop och kanske se på när barnen spelar matcher? Vi är lugna och skrattar mycket. Vi älskar djur och uteliv. På grund av omständigheter som vi inte rår över så har vi tre enbart varandra. Det blir sårbart. Finns det någon som vill lära känna oss och stötta efter ett fruktansvärt tufft år?”

Är du eller någon du känner den kärleksfulla person med lite extra tid och kärlek över till två barn och deras fantastiska mamma?

Tveka inte på att höra av dig, kanske är det just du som kan göra all skillnad för denna lilla familj.

Maila till: Helena77larsson@gmail.com

Giving Peoples foto.

Stoppa mobbningen i skolans mest utsatta rum!

För något år sedan fick vi detta brev till oss. Problemet med den utsatta situationen för våra barn i omklädningsrummet är dock lika aktuell nu som då. Under mars månad fokuserar vi på att förebygga utanförskap och mobbning genom att förse utsatta barn och ungdomar med nya underkläder.

Vill du vara med och göra verklig skillnad kan du swisha valfritt belopp märkt med ”Underkläder” till:

Swish: 123 137 65 24

Brevet följer här nedanför.

”Kära Giving people,
Jag skriver till Er för jag vill be er göra en sak, en tanke jag länge gått runt och bärt på. Jag är 29 år och växte upp i en större stad med min mamma och mina två yngre systrar. Våran pappa försvann tidigt ur våra liv och min mamma träffade aldrig någon ny så det var vi fyra tjejer mot världen. Vi växte upp i vad man idag kallar “barnfattigdom”. Vi åt ofta pasta eller gröt, lycka var att få sylt till gröten men det var långt i från alltid det fanns den möjligheten.
Min mamma varken drack eller rökte och hon hade samma kläder år efter år. Jag kan knappt förstå hur hennes kläder kunde hålla så länge men det var egentligen inte så mycket jag tänkte på som barn. Som barn låg fokusen mer kring den skam och det utanförskap man själv kände.

Att växa upp i en storstad innebar att många skolkamrater hade dyra märkeskläder och de senaste prylarna och åkte till Kanarieöarna på sportlovet, det var sådant man tänkte på. Jag minns hur jag skämdes över mina kläder, hur mina systrar sen fick ärva dom. Jag skämdes över min familj och det gör ont i dag som vuxen att tänka på alla gräl med mamma fast hon gjorde så gott hon kunde, jag förstår ju det nu.

Vi gick mycket på loppisar, det var lycka att kunna fynda ett nytt plagg eller skor billigt. Idag blir det allt vanligare och mer accepterat med second hand och det är jag glad för. Jag är själv mamma idag med en fast bra inkomst men handlar gärna begagnat. det jag vill be Er om är att hjälpa barn med nya strumpor och underkläder.
Om jag kunde få er att förstå min ångest och den klump i magen jag hade över skolgymnastiken, hur jag blev retad, skammen jag kände. Vi hade strumpor med hål i och trosor så urtvättade att det knappt fanns resår kvar. Idag brinner jag för sport och idrott och anser det vara en så otroligt viktig del av våra barns skolgång. Men jag vet att det finns tusentals flickor och pojkar i alla åldrar som liksom jag gjorde gick till gymnastiken med en klump i magen och gjorde allt för att slippa delta.

Min önskan är att Ni som når ut till så många barnfamiljer försöker göra något för att uppmärksamma problemet och gör något för att hjälpa barn att inte behöva känna som jag och mina systrar gjorde.
Jag tror att mycket utanförskap och mobbning börjar just i omklädesrummet där vi är som mest utsatta och blir bedömda för våra kroppar och underkläder. Man blir stämplad som “ofräsh” och “äcklig” för att man inte har hela underkläder oavsett hur renlig man är.

Jag har följt er länge, jag har själv delat ut matkassar och barnens urväxta kläder och det kommer jag fortsätta göra för det känns så skönt i hjärtat att få hjälpa.

Tack på förhand och varma hälsningar från
En mamma som vet hur stora sår som blir kvar av mobbning”

Giving Peoples foto.

Tillsammans gör vi skillnad och sätter vinterskor på små frusna fötter.

Vinterkylan lamslår Sverige men vi på Giving People kan inte känna annat än värme och en otrolig glädje över att vi fått in hela 21.000 kronor från alla er som valt att bidra till att utsatta barn ska få vinterskor. Nu kan vi sätta varma skor på massor av barnfötter och skänka lite lättnad och sinnesro till bekymrade föräldrar.

Vårt allra hjärtligaste tack för att ni gör det möjligt att tillsammans med oss förmedla denna ovärderliga hjälpen till de mest utsatta barnen.

Det går givetvis alldeles utmärkt att även nu skänka till ännu fler par vinterskor.

Swisha valfri summa och ”SKOR” till 123 137 65 24

Du kan även skänka ett skopaket via vår gåvobutik:

https://www.givingpeople.se/produkt/ge-bort-ett-skopaket/

Tack för att ni finns.

Giving Peoples foto.

Gå med kampen mot barnfattigdom

Små och stora barn i Sverige saknar vinterkläder och varma skor. Vi hjälper dessa barn till en tryggare vardag genom att skänka vinterskor och vår omtanke.

Den 23/2 swishar vi 20 kr, en liten summa för en stor kärleksfull gärning. Ju fler vi blir desto fler vinterskor kan vi skänka!

Swisha “SKOR” till: 123 137 65 24

Vi gör skillnad, vill du vara med?

Giving Peoples foto.

Alla kan bli en barnhjälte!

Nu lanserar vår samarbetspartner Sverigefadder sitt nya armband. Ett armband med ett tydligt budskap som gör verklig skillnad för utsatta barn i Sverige. Perfekt för den lilla säljaren som vill hjälpa andra barn samtidigt som man själv tjänar pengar och kan spara ihop till något man verkligen vill ha.

Alla kan göra skillnad och armbanden kan säljas som ett projekt inom klassen och laget eller individuellt. Du väljer själv hur många armband ni vill sälja och frakt/retur är alltid kostnadsfritt.

Läs mer här och gör verklig skillnad idag:

http://sverigefadder.se/produkt/guldpaketet/

Vår insamling för sportlovet pågår för fullt

Vi börjar nu rusta oss inför kommande sportlov runt om i Sverige. Vi vet att just loven blir extra jobbiga för redan utsatta barn i Sverige. När skolorna och en del av kompisarna åker i väg på olika aktiviteter med sina familjer ökar utanförskapet och ensamheten hos många barn vars föräldrar inte har den ekonomiska möjligheten att göra någon rolig aktivitet för barnen.

Hos föräldrarna märker vi främst oron över att inte ha tillräckligt med mat när det inte serveras skollunch. Hos barnen är det oftast känslan av att vara utanför och “annorlunda” som är värst. Att inte ha något att berätta när man kommer tillbaka till skolan och kompisarna berättar om allt roligt man gjort.

Sportlovet 2018 kommer vi därför förse så många barn vi bara kan med ett mysigt biobesök. Vi hoppas ni vill vara med och ge ett barn ett härligt avbrott i vardagen och något att se fram emot på stundande sportlov.

Tack för att ni gör det möjligt för oss att hjälpa de mest utsatta barnen.

Swisha SPORTLOV och valfri summa till: 123 137 65 24

Eller besök vår givmilda gåvobutik och skänk ett aktivitetspaket:

https://www.givingpeople.se/pr…/ge-bort-ett-aktivitetspaket/

Alla bidrag gör enorm skillnad för barnen.

Giving Peoples foto.

Ge en matkasse

”När jag var barn tog jag aldrig med kompisar hem från skolan. Min mamma hade sällan råd med middagsmat och fanns det något att äta alls efter skolan var det oftast gröt eller smörgås. Mamma gjorde så gott hon kunde, det förstår jag ju idag när jag själv är mamma men som jag skämdes över att alltid hitta på ursäkter. Lycka var att bli hembjuden till en klasskompis och få sitta vid dukat bord och få köttbullar och potatis. Jag har valt att bli månadsgivare för jag vill inte att något barn (eller förälder) ska behöva känna som jag gjorde. Jag och min man har tre barn själva och jag känner djup tacksamhet över att mina barn alltid kunnat bjuda hem kamrater som vi med stor glädje kan bjuda på middag”

Vill du också ge en matkasse varje månad? Din hjälp förändrar barns liv <3

Inbjudan att se familjemusikalen Äventyret Aladdin

Produktionsbolaget Dröse & Norberg bjuder in att se familjemusikalen Äventyret Aladdin nu på söndag 11/2 kl 17.00 på Stockholm Waterfront. På scenen ser ni Markoolio, Claes Malmberg, Charlie Grönvall, Renaida Braun m fl. Varmt välkomna!

Vill du gå på musikalen så maila oss på sponsring@givingpeople.se. Vi har begränsat med biljetter så först till kvarn gäller!

Giving Peoples foto.

Sportlovsbio

Vi börjar nu rusta oss inför kommande sportlov runt om i Sverige. Vi vet att just loven blir extra jobbiga för redan utsatta barn i Sverige. När skolorna och en del av kompisarna åker i väg på olika aktiviteter med sina familjer ökar utanförskapet och ensamheten hos många barn vars föräldrar inte har den ekonomiska möjligheten att göra någon rolig aktivitet för barnen.

Hos föräldrarna märker vi främst oron över att inte ha tillräckligt med mat när det inte serveras skollunch. Hos barnen är det oftast känslan av att vara utanför och “annorlunda” som är värst. Att inte ha något att berätta när man kommer tillbaka till skolan och kompisarna berättar om allt roligt man gjort.

Sportlovet 2018 kommer vi därför förse så många barn vi bara kan med ett mysigt biobesök. Vi betalar 87 kr per biobiljett och vi hoppas ni vill vara med och ge ett barn ett härligt avbrott i vardagen och något att se fram emot på stundande sportlov.

Tack för att ni gör det möjligt för oss att hjälpa de mest utsatta barnen.

Swisha BIO och 87 kronor eller valfri summa till: 123 137 65 24

Eller besök vår givmilda gåvobutik och skänk ett aktivitetspaket:

https://www.givingpeople.se/pr…/ge-bort-ett-aktivitetspaket/

Alla bidrag gör enorm skillnad för barnen.

Giving Peoples foto.

Insamlingar till mån av Giving People

Jennie, Jonathan, Maria och Louise är några av dem som startat egna insamlingar till förmån för våra mest utsatta barn.

Tillsammans gör vi skillnad ❤️

Vill du göra en egen insamling klickar du på ”Insamlingar” till vänster här i menyn och inom några minuter kan du vara igång och göra verklig skillnad för ett barn ❤️

Läs mer om aktuella insamlingar på: https://www.facebook.com/pg/Giving-People-161513867384504/fundraisers/?ref=page_internal