Gratis sommarnöjen för barnfamiljer

Vi har fått in många fina tips på gratis sommarnöjen för barnfamiljer. Vi kommer publicera tipsen här löpande så maila oss dina tips på info@givingpeople.se

 

Glad sommar önskar vi alla

 

Lund

I Lund arrangerar kommunen varje år “sommarlund”, en massa olika aktiviteter. En hel del av dessa riktar sig till barnfamiljer och de allra flesta är gratis. I år är sommarlund mellan 16 juni – 11 augusti.

http://www.sommarlund.se/

 

Ängelholm

Ett tips som innebär många aktiviteter är Västerhavsveckan som i år infaller 6-14 augusti. Den sträcker sig från Kosterhavet i norr till Skälderviken vid Ängelholm i söder. Majoriteten av alla aktiviteter är kostnadsfria.

www.vasterhavsveckan.se

 

Nacka kommun 

Här finns många olika gratis aktiviteter

Besök Nackas kommuns hemsida för mer info www.nacka.se

 

Rådaparken Huddinge

Fler aktiviter finns på Huddinge kommuns hemsida

 

Huddinge

 

Trollhättan

Här finns många gratis och roliga aktiviter för barnen. Slussarna kan man se varje dag och här finns Nisses skrotplats som är en spännande och fantastisk lekplats för barn i alla åldrar.

 

http://www.trollhattan.se/startsida/bygga-bo-och-miljo/natur-och-parker/lekplatser/skrotnisses-lekplats/

 

Eskilstuna

 

Eskilstuna har faktotum och lilla stadsmuseet som alltid finns att leka i och är gratis så har de även lit roligt gratis event man måste ha biljett men de är gratis att hämta på stadsmuseet. Tipsar om att följa dem och andra tillexempel konstmuseet i Eskilstuna som har barnvagnsvisningar och händelser som lägga upp inte bara på deras hemsidor men även på Facebook.
http://www.eskilstuna.se/stadsmuseet

För de lite äldre finns det mötesplatser och fritidsgårdar som har öppet
http://www.eskilstuna.se/sv/Uppleva-och-gora/Ung/Motesplatser-fritidsgardar-och-fritidshem/

Kyrkans öppna förskolor som har sommarplaner, de är alltid kul för stora och små.
Här är länken till kalendern finns saker hela sommaren det finns även en Facebook grupp kyrkans öppna förskolor i Eskilstuna.
https://www.svenskakyrkan.se/eskilstuna