“Jag var naiv och trodde vi var en familj för alltid”

Det är en rad taget ur ett mail vi fick till oss. Även om det gått ett år sedan vi fick det här mailet, och just denna mammans situation har ordnat sig så är ämnet fortfarande plågsamt aktuellt. Vi står nu inför den perioden då kläderna ska bytas ut på skola och förskola och många barnfamiljer upplever en stor stress och ångest kring detta. Vi tycker det finns ett otroligt viktigt budskap i denna unga mammas berättelse så därför väljer vi att återigen dela den med er.

 

”Hej underbara Giving People,

Jag är en ung mamma på 22 år som lever ensam med mitt allt, min vackra underbara lilla dotter som är 2,5 år. Som ni förstår fick jag henne tidigt, enligt många för tidigt. Det var inte planerat att jag skulle bli gravid så snart efter gymnasiet, jag ville bli författare, resa och ha roligt med mina vänner några år. Jag tyckte hela världen låg för mina fötter och det blev inte sämre när jag träffade en underbar kille! Vi visste genast att det var vi, vi flyttade ihop, han fick jobb och jag sökte jobb när jag blev gravid! Jag var rädd men vi tvekade aldrig, ingen av oss ville ta bort det livet som vi skapat och när vi väl bestämt oss var vi lyckligare än någonsin. Jag hade en tuff graviditet, hade svårt att behålla maten, gick ner i vikt och hade foglossning. Redan under graviditeten kände jag hur min kille började glida bort lite från mig men jag var för trött och mådde konstant illa så jag gick in i mig själv och han gick ut med sina vänner. Förlossningen gick bra men det stod ganska snart klart att vi fått ett kolikbarn. Ändlösa vaknätter, tårar, frustration, vi som grälade om vem som skulle göra vad och vem som inte gjort si och så. Hans familj bodde mer än 80 mil från oss och jag hade lite dålig kontakt med mina föräldrar eftersom dom inte riktigt ville stötta att vi valde att bilda familj så snart. En dag gick det inte längre, min kille flyttade hem till en kompis och fast jag blev ensam med mesta ansvaret var jag lite lättad. I början hälsade han ofta på sin dotter men ignorerade min närvaro. Han tog aldrig med henne ut eller tog med sig något till henne, han frågade inte ens om jag behövde något till dottern. Besöken blev glesare och glesare och idag är det 7 månader sedan min dotter träffade sin pappa.

Jag hade inte jobbat innan jag blev gravid och hade ersättning på lägsta nivå. Jag har än idag värk i kroppen pga foglossningen jag hade och jag lider av panikångest (något som jag aldrig kunnat drömma om skulle drabba mig). I dagsläget är jag sjukskriven pga ångest men drömmer om att plugga vidare.

Jag läser ibland att folk tycker man inte borde skaffa barn om man är ung, arbetslös osv men ni måste förstå att alternativet var för svårt för mig, jag kunde inte välja bort mitt barn. Jag var naiv och trodde vi var en familj för alltid.

Jag följer er på facebook och tycker ni är jättefina som hjälper barnfamiljer. Jag älskar att läsa kommentarerna för tvärs emot mycket annat på nätet finns oftast här bara människor som vill hjälpa och inte massa elaka kommentarer. Jag har inte riktigt vågat be om hjälp innan men jag läste ett inlägg med ett mail från en tjej som blev mobbad för sina trasiga underkläder som barn och jag blev så berörd. Min dotter går på förskolan och inför starten fick vi en lista på allt vi skulle ha med till förskolan. Min dotter växer hela tiden känns det som och speciellt fötterna och jag hinner inte med ekonomiskt med alla nya storlekar och allt som behövs. Det är bara några veckor sen dottern började för hösten (hon går 4 timmar per dag) men jag går dit med en klump i magen varje dag för speciellt en fröken frågar efter gummistövlar hela tiden och anmärker på att regnkläderna inte är i bra skick. Jag hittade regnkläder begagnat och det är mest resåren vid axlarna och hällorna som krullat sig och är slappa men jag har inte råd till annat. Gummistövlar hittade jag inte begagnat i rätt storlek så det är det största problemet. Jag önskar av hela mitt hjärta hjälp med gummistövlar till dottern och kanske att ni lägger ut detta på eran sida så kanske någon som jobbar inom förskola tex förstår att vi som hela tiden “glömmer” ta med saker inte gör det för att vi inte bryr oss”

Vill du vara med och bidra till att barn får regnkläder eller gummistövlar så donera ett valfritt bidrag till oss och märk det “REGNKLÄDER”:

Swish 123 137 65 24
Bankgiro: 516-8851

 

Håll gärna ett extra öga på våra inlägg framöver då många familjer just nu söker vårkläder, något kanske just du har hemma.