Skola engagerar sig i barnfattigdom

Årskurs 3 på Montesssoriskolan Droppen i Haparanda är en av alla de klasser som säljer Giving Peoples julkort. Det är pedagog Kristina Hietala som tagit initiativet till detta engagemang.

Kristina Hietala berättar att de har diskuterat ämnet fattigdom i klassen. De har pratat om hur fattigdom kan se annorlunda ut i Sverige jämfört med andra länder. I Sverige syns det inte att man är fattig, som det kan göra i u-länder. Här pratar man inte heller lika öppet om fattigdom som gör på andra ställen i världen. Hietala säger att det kan vara svårt för barn att förstå att det finns fattigdom i Sverige när man inte själv har sett det eller själv har erfarenhet av det. Därför valde de att prata om fattigdom i skolan och i samband med detta göra en insats genom sälja Giving Peoples julkort.

Vi på Giving People tycker detta är ett fantastiskt initiativ. Giving People tog fram årets julkort eftersom vi ville ge barn möjlighet att hjälpa barn. Vi såg att det fanns ett brinnande samhällsengagemang hos barnen. Kristina Hietala tog vara på den möjligheten och tillsammans med barnen i årskurs 3 på Montessoriskolan Droppen i Haparanda ser de nu till att så många fler barn i Sverige kan få en fira en fridfull jul.

Vill du också göra en insats? Läs mer och beställ här: http://www.givingpeople.se/ju…/salja-giving-peoples-julkort/

14955803_607354589467094_3836715342581000592_n