Vår blogg

Vad med och hjälp till!

Nu är vi upp i cirka 500 familjer fått besked om att dom får hjälp med julklappar och julmat! Vilken fantastisk skillnad vi gör tillsammans! Vi har fortfarande många familjer kvar i ”kö” och vi fortsätter ta emot massor av nya ansökningar från alla er som behöver hjälp att fira jul.

Vi jobbar för fullt med att matcha julgivare med familjer, lägga ut julärenden i loggen och packa julklappar och presentkort som ska skickas ut till förväntansfulla barn.

Kom igen Sverige, vi kan göra det här, vi kan göra skillnad för alla barn som drömmer om en riktig julafton 

Swisha JUL till: 123 137 65 24

Din donation går oavkortat till ändamålet och ju fler som hjälper till desto fler barn kan vi hjälpa.

Giving Peoples foto.

Ensam julgran söker julklappar

Det är inte alla som har det bra på julafton. Runtomkring i hela landet sitter barn och ungdomar som inte får en enda julklapp i år. Tillsammans med Clarion Hotel Örebro gör vi skillnad!

Du kan hjälpa till genom att köpa en julklapp, slå in den och märka klappen med passande ålder (eller barn/tonåring/vuxen) samt eventuellt kön och lägga den under julträdet på Clarion Hotel Örebro mellan 28 november och 18 december.

I år kommer det även finnas etiketter du kunna köpa att pynta vårt julträd med. Dessa kostar 50 kr och pengarna går till Giving People som kommer använda dem till matkassar till behövande familjer i Örebro med omnejd.

Vi önskar förmedla endast nya julklappar då målgruppen barn sällan får något nytt. Vi önskar också att ni har i åtanke att barn främst önskar sig leksaker eller presentkort så föräldrarna eller barnet kan köpa precis det barnet önskat sig. I år vill vi därför vänligt undanbe oss mjukisdjur, kläder och prydnadssaker.

Tack för att ni gör skillnad tillsammans med oss!

Giving Peoples foto.

Tillsammans gjorde vi vår röst så stark att den nådde hela vägen till Sydkorea!

Vi är nu stolta över att kunna berätta att tack vare alla era röster (4.500 personer totalt röstade) så kommer Giving People få representera Sverige i den olympiska fackelstafetten i Sydkorea 2018. Under en vecka i januari skickar vi vår generalsekreterare Linda Hellquist för att genomföra detta ärofulla uppdrag.

“Jag kan inte riktigt sätta ord på hur otroligt glada vi är över att Samsung och våra givare som röstade på oss försett oss med denna möjligheten. För mig är det en stor personlig ära att få delta i den olympiska fackelstafetten, att få representera Sverige och att få springa för varenda utsatt barn i Sverige” säger Linda Hellquist, Generalsekretare, Giving People

Ett stort tack till Samsung som nominerade oss och alla ni som hjälpte oss hela vägen fram!

“Social innovation är ett viktigt område för Samsung som vi jobbat aktivt med sedan en tid tillbaka. Jag är gratulerar och är stolt över de organisationer som som kommer att representera Sverige i Sydkorea. De arbetar alla för en positiv samhällsutveckling och bidrar till en bättre framtid, något vi hoppas kunna inspirera andra” säger Eva Carrero, Corporate Marketing Director på Samsung Electronics Norden AB

 

Swisha en julklapp

Tillsammans ger vi alla barn chansen till en fin jul!!! Hela 26.600 kronor swishade ni in förra veckan för att vi ska kunna ge utsatta barn julklappar. Tack för att ni finns, ert stöd är helt ovärdeligt ❤️

Insamlingen via swish och shop pågar fram till den 20/12 ❤️

Märk ditt swish med JULKLAPP och sänd till: 123 137 65 24

Eller besök vår gåvoshop där du kan skänka en julklapp mot betalning med kort eller swish 

http://www.givingpeople.se/produkt/ge-bort-en-julklapp/

Giving Peoples foto.

Behöver du hjälp med julmat och julklappar?

Vi jobbar för fullt för att ta emot julansökningar. Är ni en barnfamilj med hemmaboende barn under 18 år som behöver hjälp till julen?

Vi finns här för dig och tar gärna emot er ansökan ❤️🎅🏼

http://www.givingpeople.se/julklappar/

 

Giving Peoples foto.

Barn kan hjälpa barn att fira jul genom att sälja vykort!

Vi tror att det är viktigt för barn att få vara med och engagera sig i aktuella samhällsfrågor och att lära sig om våra olika förutsättningar. Vi söker nu därför barn och ungdomar som vill engagera sig i frågan kring barnfattigdom i Sverige och hjälpa till att göra skillnad genom att sälja Giving Peoples julkort. Våra julkort är designade av barn i olika åldrar och intäkterna går oavkortat till julklappar och julmat till utsatta barn.

Oavsett om ni är en skolklass, förening, kompisgäng eller du bara har en liten julhjälte där hemma är ni hjärtligt välkomna att anmäla er att sälja julkort och göra verklig skillnad för dom mest utsatta barnen.

Förra året hjälpte vi ca 2250 familjer att kunna fira jul och nu hoppas vi att vi med gemensamma krafter ska kunna hjälpa ännu fler barn till den julafton dom drömmer om.

Varje paket med kort innehåller 10 kort och säljs för 100 kr, dina köpare kan betalar enkelt med swish. Läs mer och anmäl er via vårt formulär:

http://www.givingpeople.se/ju…/salja-giving-peoples-julkort/

Giving Peoples foto.

Rösta på oss!

Rösta på oss! Vi är en av tre organisationer som är med i Vimla-valet. Det är mobiloperatören Vimla som skänker delar av vinsten till folk och föreningar som gör världen lite schysstare och deras medlemmarna bestämmer var. Så om det är någon av er som har Vimla som operatör eller känner någon som har, snälla hjälp oss få röster och vinna 

Hjälp till och skänk vinterskor!

Små och stora barn i Sverige saknar vinterkläder och varma skor. Vi hjälper dessa barn till en tryggare vardag genom att skänka vinterskor!

Den 25/10 swishar vi 20 kr, en liten summa för en stor kärleksfull gärning. Ju fler vi blir desto fler vinterskor kan vi skänka!

Swisha “SKOR” till: 123 137 65 24

Vi gör skillnad, vill du vara med?

Giving Peoples foto.

Trevlig helg!

Vi önskar alla våra givare och familjer en trevlig helg! <3

Skänk en underbar jul i form av ett presenkort!

Under julen får vi på Giving People väldigt många ansökningar om hjälp från barnfamiljer i Sverige som lever i barnfattigdom och stort utanförskap. Trots att vi bara är i mitten av oktober kommer det in massor av ansökningar varje dag och mer kommer det komma ju närmare jul vi kommer.

I vårt arbete mot barnfattigdom möter vi vuxna i stor sorg över att de inte kan ge sina barn en jul som alla andra barn får. Vi möter barn som är medvetna om att de lever i utanförskap och som oroar sig över vad de säga att de fått i julklapp när de kommer tillbaka till skolan för de vet redan nu att deras vuxna inte har möjlighet att ge dem något. Vi möter vuxna som ligger sömnlösa för deras barns listor till tomten är önskningar som de vet att de aldrig kan uppfylla. Hur förklarar man för ett litet barn att inte tomten kom med det som barnet önskar sig?

Julen för oss som arbetar på Giving People handlar om barnen. Därför får man alltid uppge barnens önskelista när man ber oss om julhjälp, eller posta oss barnens önskelista.

Vi vill ge barnen precis det som de önskar sig till jul, vi vill att de ska känna sig speciella, vi vill att de ska känna att tomten kom med just det som de önskade sig. Vi vill att de äldre barnen ska kunna öppna julklappar som de vet att deras föräldrar har köpt och vi vill att föräldrarna ska kunna känna stolthet under julen.

Julen för oss handlar om att ge hopp och glädje till alla barn! Att leva i ekonomiskt utsatthet och utanförskap ger svåra konsekvenser för både barn och vuxna och ju mer delaktiga vi kan få dem att känna sig desto bättre har vi lyckats i vårt uppdrag.

Med ett presentkort kan en förälder själv välja julklapp och känna den glädjen som infinner sig när man kunnat uppfylla sitt barns önskan.

Vill du stötta en barnfamilj?

Sänd ditt presentkort till:

Giving People
Box 224
46224 Vänersborg

Vi tar emot alla sorters presentkort! Matbutiker, webbshoppar och fysiska butiker!

Tack för att du gör skillnad!

Giving Peoples foto.

Farsdag!

Söndagen den 12 November är det Fars dag!

Har din pappa ett hjärta som klappar lite extra för utsatta barn? I vår gåvoshop finner du Farsdag presenterna till den fina pappan i ditt liv.

Intäkterna går oavkortat till att stötta ekonomiskt och social utsatta barn i Sverige!

Giving Peoples foto.

Vill ni skänka julklappar i Malmö?

S:T Petri Kyrka i Malmö kommer i jul att ha en insamling av julklappar till förmån för Giving People. Alla julklappar som lämnas till kyrkan kommer Giving People att dela ut i Malmö med omnejd.

Insamlingen börjar den 26 november och håller på till den 20 december.

Vill ni skänka en julklapp? Märk julklappen med ålder och kön så vet vi vem vi ska ge dem till. Tänk på att vi vill att julklapparna ska vara nya, vi tar inte emot begagnade julklappar under julen, vi vill att alla barn ska få något nytt och känna sig speciella på julafton.

Tusen tack på förhand!

Adress till S:T Petri Kyrka: Göran Olsgatan 4, 211 22 Malmö
Kyrkans öppettider är 10.00 – 18.00 varje dag.

http://svenskakyrkanmalmo.se/st-petri-kyrka/

Giving Peoples foto.

Anmäl dig till vår mediabank!

Nu söker vi dig givare eller sökande som kan tänka dig ingå i vår mediabank! Inför julen får vi ofta förfrågningar från Tv, tidningar och radio som önskar intervjua människor som antingen sökt hjälp eller varit med och hjälpt barnfamiljer. Din berättelse och dina erfarenheter är ovärderliga för oss i kampen mot ekonomisk och social utsatthet bland barn i Sverige.

Att anmäla sig till mediabanken betyder att vi kan komma att kontakta dig vid behov men du kan givetvis tacka nej om det just då inte känns som det passar.

På jul önskar jag….

Alla barns önskningar ser olika ut men vad vi vet är att alla barn har något dom önskar sig. Tillsammans kan vi uppfylla barns julönskningar och kämpa för att alla barn får en underbar jul.

Det kanske känns tidigt men hos oss är tomteverkstaden redan i full gång! Swisha en julklapp och gör skillnad för utsatta barn i Sverige.
Märk ditt swish med JULKLAPP och sänd till: 123 137 65 24

Eller besök vår gåvoshop där du kan skänka en julklapp mot betalning med kort eller swish 

http://www.givingpeople.se/produkt/ge-bort-en-julklapp/

Giving Peoples foto.

Giving People Senior

Psssst….nu är vi igång med ärenden även i Giving People Senior! Vill du göra skillnad för en pensionerad kvinna i behov av skor och matkasse så besök oss idag på Facebook 

Giving People Seniors foto.